Den 11:e maj var vi på Kodkupan på ett studiebesök hos Volumental.

När vi kom så blev vi mötta av glada leenden. Vi alla samlades i ett konferensrum där dem presenterade sig och berättade om sig själva. Ett genomgående mönster hos dem som jobbade där var att deras  skolval inte alltid var riktad mot programmering.
Konferensrummet var modernt, inglasat och man kunde se ut till köket och ett kontorsrum där ena hyllan var fyllda med New Balance springskor från tak till golv.

 

 

 

De pratade också om vad deras företag gjorde och hur de i början hade en lösning utan ett problem att lösa, Detta ledde dem till att experimentera lite tills dem landade på skor. De kom sedan på vilket problem som skulle lösas, hur skor ska passa på fötterna.

De visade en vit platta med pinnar som stack upp. En frivillig kodare fick första chansen att ta av sig dojorna och ställa sig på plattan. Efter 15 sekunder så fick de upp en modell av vår kodares fötter, man kunde då se att vår kodares fötter var olika stora med ett stort fotvalv.

Sedan så hade de förberett några uppgifter till oss.  Hur skulle vi vilja köpa skor?

Detta fick allas hjärnor att börja snurra, efter 5 min av eget idé-skapande så fick vi dela med oss för våra smågrupper. Smågruppernas idéer blev sedan en idé som vi delade med oss av för alla på Volumental och resterande  medlemmar i Kodkupan.

Med mycket lärande och många idéer så var ändå dagens höjdpunkt hunden Pixel som ägdes av en av skaparna på Volumental.